Dag 5 & 6 & 7: Just another day...

De afgelopen drie dagen hebben wij vooral.... gewacht!

Maandag bleek dat de fabriek dicht was omdat de jaarafsluiting hier 31 maart is...En dat kwam goed uit want we waren toch lamlendig van de hitte waren. 's Avonds bij het eten werden we nogal vrijpostig benaderd(door teveel alcohol) en om het nog spannender te maken...we werden zelfs achtervolgd naar onze kamer. Maar goed het is goed afgelopen.

Dinsdag, gisteren hebben we alvast wat foto's gemaakt voor de website. Het is hier zo ontzettend mooi. Naast het feit dat een fairtrade fabriek is met bijbehorende werkomstandigheden. Is er een hele grote lap grond omheen waar alles biologisch onderhouden wordt, bloemen, een eigen visvijver...prachtige plekjes voor een foto. Maar ook de in  donkere fabriekshallen  zijn genoeg  mooie sferen te vinden. Wanden met verf, lichtinval, oude machines... De mensen in de fabriek willen ons zodra we er binnen komen alles laten zien..We hebben 3 keer een rondleiding op de kaarsenafdeling gehad en vol trots laten ze ons de kalender zien waar ze op staan...wij blijven enthousiast omdat ze zo lief zijn!  Ze durven steeds makkelijker te vragen of ze op de foto mogen.. en willen daarna graag zichzelf bekijken op het afkijkscherm en hebben dan zoveel lol om zichzelf.

We hebben wat vragen gekregen wat we allemaal aan het maken zijn hier in India...hierbij...


Ons meditatiekussen is erg goed gelukt. Het kussen is gemaakt van eco leer in de vorm van een kiezelsteentje met kleine plooitjes aan de zijkant waardoor het een organische vorm krijgt. Het leuke van dit kussen is dat je het voor alles kunt gebruiken, natuurlijk voor mediteren maar ook gewoon als kussen in de huiskamer. 


Wat wij nog misten in de yoga-scene was een yoga mat 'drager/houder'. We wilde geen dichte tas en het moest zo simpel en duurzaam mogelijk zijn...voor mannen en vrouwen... En zo geschiedde....een super stoere yoga-mat-tas  gemaakt eco leer!







De etui ook van Eco Leer!








Natuurlijk zijn al deze samples niet zonder slag of stoot klaar, we hebben heel wat gesprekken gevoerd om de ontwerpen duidelijk te maken en als je dacht alles doorgesproken was kwamen er nog dingen naar voren die wij niet mooi vonden of die niet afgesproken waren. Ze geven er graag hun eigen schwung aan... De kleur uitkiezen was ook een heel karwei, was het op de waaier mooi viel het in het echt tegen.


Nu is het wachten nog op wat kleine dingetjes die afgemaakt moeten worden. Morgen om acht uur vertrekken we richting Kolkata...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten