En....weer thuis

Ja... we zijn weer thuis.
De laatste dag in Kolkata hebben we op een hele aangename manier doorgebracht. Om vijf uur 's ochtends werden we opgehaald door onze gids, hij heeft ons naar een tempel gebracht die vlak aan de Ganges ligt en met onze voeten in het water hebben wij de zonsopgang bewonderd. Op dat vro
ege tijdstip was het al een drukte van belang. Er waren heel wat mensen die zich daar gingen wassen... met veel zeep en shampoo, zodat ze daarna, fris gewassen, de tempel konden betreden. Na een meditatie van Sanny en een kopje chai hebben we een bootje gecharterd voor een tochtje over de ganges. Nog meer tempels gezien maar nu vanaf het water. En natuurlijk vaar je bij mensen door hun 'achtertuin', ieder staat vrolijk naar je te zwaaien.
Onze gids kon maar moeilijk afscheid van ons nemen, hij wilde ons een jurk geven en hij wilde ons zijn huis laten zien, maar wij vonden we het wel welletjes en onder het mom van "Suzanne heeft echt heel erg last van haar maag, ze wil echt terug naar het hotel" hebben we afscheid genomen van onze gids. En zo lagen we om half elf in het zwembad.... heerlijk!!!!
Tijdens onze reis hebben we ontzettend veel lieve en bijzondere mensen ontmoet. Ook hebben wij heerlijk gegeten en veel mooie dingen, maar ook veel armoede gezien. Na een geweldige avontuur van 10 dagen zit het er helaas op en is het tijd om weer naar huis te gaan. Wij hebben India en in het bijzonder de mensen van de fabriek voorgoed in ons hart gesloten en wij kunnen het iedereen aanraden om dit fantastische land te bezoeken.


Nu moeten we hard aan de slag om al het werk wat we in de fabriek gedaan hebben af te maken in Nederland. Het wachten is op de prijzen van de samples... dan kunnen we weer verder! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten